Suusopreis.reismee.nl

Back in Thailand again...

Hallo iedereen! Het is indertussen alweer een maand geleden dat ik iets heb geschreven en de tijd is voorbij gevlogen! Ik had vorige keer een beetje een dipje, maar dat ging alweer snel voorbij en ik heb genoten van mijn tijd in Vietnam. Ook leuk om te horen dat iedereen me nog steeds volgt en ik vind het leuk om jullie reacties te horen!

De laatste keer was ik nog in Cambodja en ik ben toen naar Ho Chi Minh gereisd met de bus in het zuiden van Vietnam. Dit is een erg drukke, maar levendige stad waar genoeg te beleven valt. Ik heb vanuit daar de Mekong Delta tour gedaan; dit is een boottocht over de rivier waarbij we een floating market hebben bezocht en een aantal eilandjes in de rivier. Daarna ben ik naar Mui Ne gegaan, een plaatsje aan de zee. Het weer was helaas heel erg slecht, dus ik heb niks van het strand gezien, maar er waren wel hele mooie zandduinen waarbij het zand verschillende kleuren had. Ook heb ik daar veel leuke mensen leren kennen die ik later ook steeds weer tegenkwam en waar we mee zijn wezen stappen daar.

Daarna ben ik naar een ander plaatsje aan de kust geweest; Nha Trang. Ik heb me hier zo goed vermaakt dat ik een week ben gebleven. Er was een attractiepark en ik heb met 2 meiden uit Duitsland een boottour gedaan waarbij we een drijvende bar hadden en we moesten liedjes in onze eigen taal gaan zingen. Verder was het vooral heerlijk genieten van het strand en de zee en uitrusten van al het reizen.

Na Nha Trang ben ik naar Hoi An geweest; een supermooi plaatsje met veel Chinese invloeden in de gebouwen en veel plekken waar je kleding kon laten maken. Ik heb een broek en een rokje laten maken die heel mooi zijn geworden. Ook daar was een heerlijk strand waar ik lekker heb liggen zonnen.

Na Hoi An ben ik naar Hue geweest waar op dat moment een muziekfestival aan de gang was. Alles was mooi versierd en met mooie lichtjes en er waren verschillende podia met muziek uit de hele wereld. Ook dit was een heel mooi plaatsje om rond te lopen.

Als laatste was het de beurt aan Hanoi, in het noorden van Vietnam. Hier heb ik de cruise gedaan naar Halong Bay wat vooral heel erg leuk was door de leuke tour en de groep. Halong Bay zelf was ook erg mooi om te zien en we zijn gaan kayakken tussen de rotsen in en in de grotten wat heel bijzonder was. Na Hanoi ben ik met Rosana, een meisje uit Duitsland die ik al eerder had ontmoet, naar Sapa geweest. Dit is een plaatsje tegen de grens van China aan wat bekend staat om zijn mooie rijstvelden in de bergen en de bergvolkeren met aparte kleding die daar leven. We hebben hier een nacht in een hotel geslapen en een nacht in een homestay, dus bij mensen thuis. Vooral de homestay was erg leuk, omdat de eigenaar vrienden op bezoek had en we met hun samen rijstwijn hebben gedronken en over hun cultuur en interesses hebben gesproken. Sommigen konden geen woord engels, maar ze kennen allemaal Nederland en de bekende voetbalspelers, dus dan heb je al snel een leuk gesprek!

Verder heb ik hier heel veel mensen leren kennen die ik steeds in elke plaats weer tegen kwam wat heel leuk was en het is voornamelijk heel veel lol maken en uitgaan en mooie dingen zien. Ik heb nog steeds een chronisch slaaptekort door het slapen in slaapzalen en slechte nachten in slaapbussen, maar ik kan er nu wat beter tegen en kan het allemaal wat positiever bekijken. Ik vind Vietnam een supermooi land met mooie natuur, vriendelijke mensen en een bijzonder cultuur. In het Noorden waren de mensen wat stugger en ik heb ook wel wat situaties meegemaakt die niet helemaal leuk waren met de mensen, maar de meeste mensen waren erg vriendelijk.

Wat ook bijzonder was is het voedsel in Vietnam, zo eten ze honden en kattenvlees en slang waarbij ze alles van de slang opeten. Ik was met 2 andere meiden op zoek naar hondenvlees, maar omdat ze geloven dat het in een bepaalde periode van een maand ongeluk brengt konden we dit nergens krijgen. Per ongeluk zijn we toen in een restaurant beland waar we slang konden eten en dit wilden we ook wel proberen! Ze maakten een gat in de slang waarbij ze het bloed eruit lieten lopen in een glas met wodka en dit hebben we gedronken. Daarna brachten ze het hart en de nier van de slang en het hart klopte nog! Het hart hebben ze toen in een glas met sterke drank gedaan en dat heb ik opgedronken terwijl het nog klopte. Ik was doodnerveus en had trillende handen, maar ik heb het toch gedaan. Daarna hebben ze het vlees van de slang klaargemaakt in een gerecht en kregen we een omelet met de ruggengraat van de slang fijngemalen. Al met al een bijzondere ervaring en de mensen van het restaurant nodigden ons meteen uit om bij hun te zitten en schonken ze steeds een hele sterke drank bij waarbij we steeds moesten proosen en drinken. Het was een erg leuke en bijzondere dag!

Ik ben nu net aangekomen in Bangkok en ik zal straks naar het zuiden van Thailand gaan reizen waar ik zal gaan duiken op een eilandje Ko Tao en meer eilandjes zal bezoeken en vooral lekker ontspannen.

Ik wil vooral Nick, Angela, Arnold en Cor heel veel sterkte wensen met alles wat er nu gebeurt! Ik denk aan jullie en hou me op de hoogte van hoe alles verloopt! Verder de groetjes aan iedereen en tot gauw weer!! Xxxx

Gwenda

Wowww, wowwww, wowwww!!! Echt super al je ervaringen...vooral het slangen verhaal....heel veel plezier en slapen kan je als je genoeg als je oud bent en niks meer kan! Dikke kus uit nog steeds niet zonnige en warme nederland!

Anne

Hey suus, ik heb tot nu toe al je verhalen gelezen. Ben echt zo trots op je dat je dit allemaal doet. Ik zou het allemaal echt niet durven hoor,haha. Ik ben blij dat het allemaal goed met je gaat. Heel veel plezier en geniet er lekker van!! liefs An

katinka

wat ontzettend gaaf allemaal zeg! Hoe smaakte de slang? fijn om te horen dat je weer positiever bent en het weer helemaal naar je zin hebt. Ik hoop dat je nog veel leuke plaatsen en landen gaat bezoeken! Veel plezier nog!

Lisette

Die Suus!!! Je blijft me ook elke keer weer verbazen haha ;) arggghhh het idee dat slangen verhaal!! Ik doe het je niet na! Genietse nog ff en ik kan niet wachten je in augustus weer ff te zien!!! Xxxxxxxxx

Marja

Ik ben zo super trots op je, en dan dat slange hart getver. De tijd vliegt he, maar maak er nog wat moois van (maar dat komt wel goed) het is zo weer december.
Veel liefs vanuit het natte/koude nederland.

Esther

ohw Meid wat gaaf om dit weer te lezen, maar wat doe je toch rare dingen.. ik zou de lef niet hebben met die slang vooral dat je hem levend ziet.. ohw ik kan me dat trillen en bibbern zo voorstellen.. afgelopen week zat ik ook nog aan de krokodil en krekels.. maar dat was allemaal hartstikke dood... eigenlijk niets dus vergeleken jou ervaring!!! Heel veel plezier verder!!!! fijn dat je zo aan het genieten bent!!!