Maleisië, weer een nieuw avontuur!
Hallo! Daar ben ik weer! Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven, dus het wordt wel weer eens tijd voor een nieuw verslag denk ik.
Ik ben nu al een paar dagen in Kuala Lumpur in Maleisie en het is weer een hele andere wereld dan andere plaatsen in Azie die ik tot nu toe heb gezien. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers, moderne metrolijnen en grote winkelcentra, maar ook veel armoede en vuile straten. Wat vooral opvalt is het grote aantal vrouwen die met hoofddoeken oplopen en soms zelfs helemaal bedekt zijn. Verder is het vooral een mengeling van verschillende culturen wat je vooral terugziet in de verschillende restaurants die overal te vinden zijn. Zo zie je vooral Chinees, Indiaas, Indisch, en Arabisch eten. Aan lekker eten is in elk geval geen gebrek hier!
Verder moet ik zeggen dat het niet een heel fijne plaats is om alleen rond te lopen. Ik ben vandaag alleen op pad geweest en werd overal op straat aangestaard en aangesproken door mannen hier. Ik hoor ook verhalen over tassen die gestolen worden op straat, dus ik heb mijn handtas goed vastgehouden tijdens het lopen. Maar er is gelukkig niks vervelends gebeurd! Verder is de belangrijkste bezigheid hier vooral shoppen! Ik heb ondertussen de juiste pincode van mijn creditcard gekregen, dus die heb ik tot nu toe al volop gebruikt en ik heb weer een nieuwe garderobe aangeschaft! De winkelcentra zijn ongelofelijk groot hier en vol met dure designerwinkels als Gucci, Prada en Armani, maar ook goedkopere winkels met hele leuke kleding. Kortom, wat dat betreft is het een paradijs voor elke vrouw!
In de tussentijd heb ik ook nog een hele leuke tijd gehad in Thailand en ik vind het jammer dat ik Thailand heb verlaten. Maar ik zal zeker nog een keer terugkomen. Ik zal beginnen bij Bangkok waar ik de 24e van April was aangekomen. De eerste keer dat ik in Bangkok aankwam vond ik het een verschrikkelijke stad; veel te druk en vies en heel erg warm. Nu ik de tweede keer hier weer kwam vond ik het een heerlijke stad! Ik voelde me nu ook wat zekerder en wist beter waar ik heen moest wat het een stuk prettiger maakte. In Bangkok had ik met Jalda afgesproken, een meisje die ik eerder in Vietnam had leren kennen. We hebben samen een fietstour gedaan wat erg leuk was. We gingen door de kleine straatjes van Chinatown heen en hebben veel mooie dingen gezien. Ook zijn we naar de Skybar geweest, een gigantisch hoog gebouw met een prachtig uitzicht over de stad. Een drankje kostte wel 10 dollar, maar daar kreeg je dan ook wat voor. Ook zijn we naar een pingpongshow geweest. (Voor de mensen die niet weten wat het is; het is een show waarbij vrouwen allerlei 'stunts' uitvoeren met hun vagina.) Het was niet echt heel leuk om te zien en na een uur waren we blij dat de show over was.
Na Bangkok hebben we samen de nachtbus gepakt om naar de eilanden in het zuiden te gaan. We zijn begonnen op Koh Tao waar we een duikcursus hebben gevolgd en we zijn allebei geslaagd! Het duiken was erg bijzonder en ik erg veel mooie vissen en koraal gezien. Na Koh Tao zijn we naar Koh Pangan geweest. Dit is een eiland dat bekend staat om de Full Moonparty en het was dan ook 1 groot feest daar. Dit is dan ook het enige dat we hebben gedaan daar. De Full Moonparty zelf is een groot feest waar zo'n 10.000 mensen op af komen om de hele nacht te feesten op het strand. Het was voor mij iets te druk en ik raakte ook iedereen kwijt, waardoor ik een tijdje in mijn eentje daar heb rondgelopen. Maar al met al was het een leuke ervaring. Na Koh Tao was het tijd voor Koh Samui waar ik vooral veel heb gerelaxt en ook ben uitgeweest. Ik heb een scooter gehuurd en rond het hele eiland gereden wat erg mooi was!
Na dit eiland was het weer tijd voor het volgende eiland; Koh Lanta. Dit is een heel rustig eilandje en daar had ik ook echt even behoefte aan. Ik heb ook hier een scooter gehuurd en verschillende strandjes bezocht en vooral veel geslapen en rustig aan gedaan. Na al die rust was het weer tijd voor een feestje en ben ik naar Koh Phi Phi geweest. Dit eiland is vooral bekend geworden doordat de film 'The Beach' hier is opgenomen en het is ook echt een party-eiland. Ik heb hier afgesproken met een stelletje uit Schotland die ik ook in Vietnam had ontmoet en met hun en een paar anderen mensen hebben we een boottochtje gedaan naar prachtige eilanden. Dit waren zeker een van de mooiste eilanden die ik in mijn leven heb gezien; het water was zo helderblauw en met rotsen en regenwoud op de achtergrond is het een mooi plaatje.
Vervolgens ben ik naar Phuket gegaan om daar te wachten op mijn vlucht naar Kuala Lumpur. Ik ben daar 2 nachten geweest, maar dit was niet echt een succes. Er waren veel Russen en oude mannetjes met jonge Thaise vrouwtjes en dat is niet echt waar ik naar op zoek was. Er was wel een mooi strand, dus ik heb daar lekker in het zonnetje gelegen.
Nou zoals jullie lezen gaat het nog steeds goed! Ik ben ondertussen wel mijn tas kwijtgeraakt met spullen, maar een nieuwe pas is alweer onderweg dus dat is allemaal alweer bijna opgelost.
Ik hoorde dat het in Nederland lekker weer is! Eindelijk! Ik gun het jullie van harte en geniet er lekker van! Ik zal snel weer een nieuw verslag schrijven van mijn nieuwe avonturen in Azie!
Liefs en kusjes! Xxx