Chillen aan de Mekong River in Luang Prabang
Hallo allemaal! Ik ben ondertussen in Laos aangekomen en heb de afgelopen 2 weken weer zoveel gedaan en te vertellen! Als eerste bedankt allemaal voor jullie reacties! Erg leuk om te zien dat jullie me volgen!
Pauline is ondertussen naar het zuiden van Thailand gegaan en ik bleef achter in Chiang Mai. Ik was wel een beetje zenuwachtig hoe het nou zou zijn om echt weer alleen te zijn, maar ik ben ondertussen nog geen moment alleen geweest. Je leert zo snel mensen kennen hier, dat het gewoon onmogelijk is om alleen te zijn!
Voordat Pauline vertrok hebben we nog een 3-daagse trekking gedaan wat erg leuk was! De eerste dag was vooral heel zwaar, aangezien we 3 uur lang bergopwaarts moesten lopen in de volle hete zon. Ook gingen we op olifanten rijden, maar dat vond ik ook niet zo'n succes. Het was aardig hoog dus ik was behoorlijk bang! en het was ook nogal zielig, aangezien ze niet erg zachtaardig behandeld werden... In de avond sliepen we in een dorpje tussen de lokale bevolking. We sliepen in bamboohutjes op dunne matjes op de grond en de douche was ijskoud. Ook was de wc een gat in de grond waar je staand je behoefte moest doen, dus dat kostte ook nogal wat moeite! Maar ondanks dat was het wel heel bijzonder om daar te slapen. De dag erna hebben we vooral veel watervallen gezien en liepen we gelukkig bergafwaarts. Die nacht sliepen we weer in bamboohutjes naast een rivier en hadden we een kampvuur 's avonds met veel bier, dus dat was erg gezellig! De 3e dag gingen we wildwaterraften en bambooraften en daarna weer terug naar ons guesthouse. Die avond waren we uitgenodigd bij de broer van de gids om te gaan BBQ-en. We hebben eerst vlees en vis gehaald op de markt en daarna gingen we midden op straat, voor de winkel van de broer van de gids, BBQ-en! Het was een leuke groep en daarna zijn we nog wezen stappen wat ook erg gezellig was.
Daarna zijn we nog 2 dagen naar Pai geweest, een dorpje iets meer naar het noorden van Thailand. Het schijnt een echt hippiedorp te zijn waar iedereen vooral heel weinig doet en veel aan het feesten en blowen is. Helaas waren we hier iets te kort en hebben we dit niet echt meegemaakt. De weg er naartoe was wel een hele rit, aangezien er iets van 750 bochten zijn en de chauffeur had nogal haast zodat we met gierende banden door de bochten vlogen. Veel mensen waren daardoor ook aardig wagenziek! In Pai zelf hebben we een scooter gehuurd en wat door de omgeving gereden.
Ondertussen ben ik nu in Luang Prabang in Laos. De reis duurde in totaal 3 dagen waarvan 1 met de bus en daarna 2 dagen op de boot. Ik heb ondertussen alweer een hoop mensen leren kennen waar ik nu samen mee reis. We zijn gisteren naar een tempel in een grot geweest met een groep van 3 Canadezen, 2 Amerikanen en een Engels meisje en daarna zijn we nog met een groepje van 3 Zweden uitgeweest. Het nachtleven hier is echter niet zo spectaculair aangezien alles om 23:30 uur sluit, maar we hoorden dat je wel kan bowlen tot 3:00 uur 's nachts. Dus hebben we met 10 man een tuk tuk gepakt en zijn we om 1 uur 's nachts nog gaan bowlen!
Morgen gaan we weer een scooter huren en naar een waterval rijden die erg mooi schijnt te zijn. Dan blijven we nog een paar dagen en dan gaan we naar Vang Vieng, een plaatsje waar je vooral kan feesten en tuben (met een band op de rivier 'varen'). Een van de Zweedse meisjes is dan jarig, dus we gaan daar even een feestje bouwen!
Zoals jullie horen gaat het dus allemaal goed en het is heel makkelijk om mensen te leren kennen! Al met al is de afgelopen maand echt super geweest en ik kan niet wachten om nog meer te gaan zien en beleven.
Ik ga nu slapen, want het reizen is behoorlijk vermoeiend! :-) Ik besef me nu dat ik thuis niks te klagen had over geluidsoverlast! Hier staan ze namelijk om 8 uur 's ochtends al hard te schreeuwen naast je raam en hoor ik regelmatig hanen de hele nacht door kraaien! Ik hoop dat ik er snel aan zal wennen! Ik zal snel weer iets nieuws erop zetten en ondertussen hoor ik graag of er nog nieuwtjes zijn in Nederland!
Dikke kus
Ha die Susanne
Goed te horen dat je het zo naar je zin hebt
Hier is niet veel nieuws
Als het koud is willen ze het warmer hebben
Als de zon schijnt willen ze het kouder hebben
En de mensen beseffen niet dat het grootse des levens in het kleinste des leven te vinden is
Nog veel genoegen gewenst
Ren? en Wies
Hai Suus,
Echt leuk om je verhalen te lezen. Ben blij te lezen dat je snel mensen leert kennen. Ik wacht alweer op je nieuwe verhalen, dan kan ik even weg dromen. Hier in nl gaat alles zn gangetje dus je mist niks. Nog heel veel plezier.
Dikke kus Gwennie
He suus! Je maakt genoeg mee daar zo te horen! Klinkt allemaal erg gezellig! Die olifantentocht hebben wij toen hetzelfde ervaren. Maar goed, leuk om een keer gedaan te hebben toch. Ik ga met Mich en Senna een weekje in een bungalow vlakbij Apeldoorn, ook leuk!!
Hi Suus, toch naar Pai geweest las ik. Leuke he en mooie omgeving met veel watervallen id buurt. Heb toen met Wouter en Onno ook een scooter gehuurd en in de omgeving rondgecruised. Veel plezier met het tuben in Laos, pas op dat je niet verzuipt in die rivier na de thaise whiskey. Take care
Hey topper,
Stoere verhalen, heerlijk! Natuurlijk erg jaloers..
Xxxsim
Heel erg leuk om te lezen dat je zo goed je weg in alles kan vinden! En zie je, dat het contact maken met mensen daar zo ontzettend makkelijk is!! Nog steeds zijn vele zaken heel herkenbaar en erg leuk om dat via jouw reis weer een beetje terug te krijgen!! Geniet van alles en maak er een te gekke tijd van!!
Liefs sten en madeleine
Hi Susanne,
Succes met de reis van luang prabang naar vang vieng! Ik nam de VIP bus. Na 1 uur door de bergen rijden werd het meer de Vomit Illnes & Puke bus. Vang vieng is niet zo spannend, behalve de schitterende goude tempel! Njoy
Hey Susanne,
Super weer om te lezen!!! Fijn dat je zo aan het genieten bent!!!
groetjes Esther
Hallo Suus, Fantastisch dat je toch gegaan bent en wat een belevenissen! Ik hoorde van je ouders hoe ik e.e.a.
kon volgen. Nou dat doe ik ook hoor! Zij zijn nu waarschijnlijk richting huiswaarts. Hoop maar dat zij het
net zo fijn hebben gehad als jij nu. Thailand voor hen????
Ik wacht het maar af. Wees voorzichtig en veel plezier!!!
Ha Susanne,
Zo geweldig om te lezen, ik ben zo trots op je dat je gegaan bent!
Wens je nog heel veel prachtige avonturen en mooie momenten.
Liefs, Elfriede
Hi mop,
echt fijn om te lezen/horen dat je je goed vermaakt!:) tja dat nachtleven zijn wij wel anders gewend he?! hahah! maak maar veel foto's en geniet, heb je verdient! Bar en ik hopen je te meeten op Bali, houden contact en be carefull!
kuskus