Bangkok en Khao Yai
Hallo allemaal!
Hier is dan mijn verslag van de eerste dagen in Thailand. Woensdag 1 februari was het dan zover; ik ging eindelijk vertrekken naar Thailand! Op de luchthaven deden ze nog een beetje moeilijk over mijn enkele reis, maar nadat de supervisor toestemming had gegeven dat ik mee mocht omdat ik een visum had kon de reis eindelijk beginnen. De vlucht was erg lang, maar ik kon gelukkig wel slapen. Ik had eerst een overstap in Singapore op een super de luxe luchthaven en ik ben toen doorgevlogen naar Bangkok, Thailand.
De stad is erg druk; veel auto's en getoeter, maar ook hele mooie gebouwen en tempels met heel veel goud. Ik had de eerste dag meteen afgesproken met Pauline, een meisje die ik via een forum had leren kennen. Het was meteen erg gezellig en spraken af om de komende weken samen te reizen. De dag erna hebben we vooral heel veel tempels bekeken die erg indrukwekkend waren. Ook hebben we een heerlijke voetmassage gehad en lekker gegeten voor heel weinig geld. Mijn guesthouse zag er ook netjes uit en het was nu al duidelijk dat er veel mensen alleen reizen en ook van alle leeftijden.
Ik zit nu samen met Pauline in een resort vlakbij Khao Yai natuurpark. Gisteren hebben we een trekking gedaan op eigen houtje, maar dit was niet zo verstandig. Ik was ten eerste te eigenwijs om sokken over mijn broek te doen, waardoor 2 bloedzuigers mijn been al te pakken hadden en doordat ik mijn oude gympies aan had ben ik 2 keer uitgegleden in de modder, tot groot leedvermaak van Pauline. Vandaag hebben we dus maar een gids gehuurd die ons het park heeft laten zien. Het was heel indrukwekkend! We hebben heel veel apen, eekhoorns en herten gezien en vandaag ook 2 grote krokodillen heel dichtbij! Ook toen waren we erg blij met de gids!
Morgen gaan we nog naar Ayuthaya, een plaatsje hier in de buurt die bekend staat om zijn mooie tempels en paleizen en daarna gaan we met de nachtrein naar Chian Mai. Dit is een plaats in het noorden van Thailand waar we vooral gaan relaxen en weer een mooie trekking gaan doen.
Ik wens jullie heel veel sterkte in de kou in Nederland! Ik neem ondertussen een lekker koud biertje in het warme Thailand!
Tot gauw!
Liefs, Susanne
Hi Suus,
vlgns mij zit je nu foto's up te loaden kreeg er steeds meer.... moet je niet naar bed ;)
ziet er goed uit wat je tot nu toe hebt gedaan!
waar ga je nog meer naar toe???
heel veel plezier iig!!
DX
Leander
Ha die Susanne
Nederland hier
Mooie foto's en mooi dat je vorlopig samen kunt reizen
Veel plezier
Gr Rene en Wies
Klinkt leuk Suus! Heerlijk he die voetmassage in Thailand.
Veel plezier nog xx Joy
Mooie foto's Suus. Fijn om te horen dat je het naar je zin hebt.Wat een mooi land.We zijn ons al aan het orienteren
voor onze volgende reis.Zal wel thailand worden.
Heel veel groeten en dikke kus.
Super mooie foto's, erg leuk verhaal en o zo herkenbaar! Maakt voor ons het wennen aan NL nog moeilijker!! Krijgen gelijk heimwee, maar wensen je echt super veel plezier!! En mooi dat je Pauline hebt gevonden om mee te reizen, lijkt me erg fijn. Zijn overigens nog wel erg benieuwd naar waar je hebt overnacht in Bangkok...
Liefs
Hi suusje!
Klinkt nu al supervet! Wat top dat jij en pauline het zo goed kunnen vinden, meteen al wat gezelligheid! Hier mis je nix nee brrrr ;)
Geniet ervan en kijk uit naar alle verhalen van je avonturen! Ben jaloers!! ;) Dikke kus!!
Heerlijk suus, klinkt echt super en fijn dat je nu al een reismaatje hebt, is wel zo gezellig!
Klinkt allemaal heel erg leuk. Hier in nederland is het nu overdag -13 graden, dus geniet lekker van het mooie weer en land. Veel plezier en ik zit te wachten op je volgende verhalen. X
Suus, begin is al goed begonnen :)
Chiang Mai en Chiang Rai ben ik ook geweest. Probeer daar ook een Jungle Tour te maken van een dag of 2, een hele belevenis! In Chiang Mai kun je ook heel gaaf raften. Heel veel plezier nog en geniet er van!! xx
jaja de tempels in bangkok zijn echt mooi he!!Chiang mai is ook een relaxte stad,veel minder druk dan bangkok en heel ontspannen en wat jantien al zegt changmai is een goede plaats om vanuit te gaan trekken ,raften en ook zeker op olifanten rijden.je heb ook een olifanten ziekenhuis in changmai leuk om te gaan kijken je mag ook helpen als je wilt.Goed om te horen dat je het naar je zin heb!!!Ik ben zoooo jaloers op je!!
Vet gaaf! Klinkt super, zeker als je kan afspreken met andere reizenden, leuk om zo mensen te ontmoeten! Weet niet of je mijn nieuws al gehoord had, maar 4 januari is onze dochter Amy geboren! :)) Alles goed hier! :)) Heel veel plezier nog, ik volg je per mail:)
Leuk om jullie reacties te horen! Het is hier zeker erg leuk en vooral Chian Mai is een heel relaxte plaats waar ik me zeker goed zal vermaken! Ik zal snel weer een nieuw verhaal erop zetten!
Madeleine, ik zat in New Siam Guesthouse vlakbij Kao San Road. Erg basic, maar wel netjes. Nu in Chiang Mai zitten we in Julie's Guesthouse. Ook heel relaxed!
Xxx
Forien, gefeliciteerd!!! Goed dat alles goed met je gaat en met kleine Amy ook! Geniet er lekker van! Xxx Suus
HEEL VEEL PLEZIER
GROET MITSU & ALISSA
Suusje! Wat leuk om zo mee te kunnen genieten van je avonturen ;) vooral omdat ik veel herken, helaas kan ik mee praten over je bloedzuiger verhaal! Wat een nare beesten zijn dat bah bah! En heb je al genoeg van al die tempels? En wat relaxed dat het zo klikt met Pauline ;) en was die voet massage met of zonder happy end? whahahahaha! Nou ik zou zeggen geniet er van en neem een lekker Singa biertje op mij ;)
kus!
Hee Meis, wat top om te lezen dat je een leuke reisgenoot hebt...doe je goed, maar doe wel voorzichtig he (bloedzuigers, krokodillen, we willen je wel heel terug hoor)
Maar het lijkt me een heel mooi land en ben dan ook een klein beetje jaloers! We missen je wel op het werk hoor maar we lezen al je verhalen dus ben je toch een beetje bij ons.
Nou meis geniet ervan he en tot lezensssss.
Veel liefs
wauw suus,hoorde een poosje geleden van je plannen voor dit avontuur,je verhaal hierboven doet mij weer mooie herinneringen ophalen.Wat een prachtig land is het toch he en voor jou pas het tipje van de sluier.ik kijk uit naar meer oh en ah momenten die er gegarandeerd gaan komen.heel veel sterkte ,plezier en fun voor jou!!!groetjes!!